Επόμενη προθεσμία υποβολής (17 Οκτωβρίου 2022) και πλάνο προετοιμασίας

Ο τομέας του Διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πρόκειται για μια αγορά άνω των €400Β παγκοσμίως, η οποία μεγαλώνει με σχεδόν διψήφιο ρυθμό κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα κινείται με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ακόμη και μέσα στην κρίση. Έχεις σκεφτεί ότι αυτό που κάνεις μπορεί να έχει εφαρμογή στο Διάστημα ή τα Διαστημικά δεδομένα και σήματα να μπορούν να επαυξήσουν τη δυναμική της εταιρείας σου;

Έλα να γνωρίσεις το ESA BIC Greece. Είναι η θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στην Ελλάδα για τη στήριξη των ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το Διάστημα (New Space), στην ανάπτυξη υπηρεσιών και λύσεων με τη χρήση δεδομένων και σημάτων που λαμβάνουμε από το Διάστημα και στην μεταφορά τεχνολογίας από εφαρμογές Διαστήματος σε εφαρμογές για οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα (βιομηχανία 4.0, γεωργία ακριβείας, logistics, κ.λπ.).

Κάθε startup που γίνεται δεκτή στο ESA BIC Greece λαμβάνει οικονομική στήριξη €50.000 ανά startup (χωρίς είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο), τεχνική, επιχειρηματική, και νομική συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα διαστήματος, καθώς και πρόσβαση σε υποδομές, λογισμικό, δεδομένα αξίας πάνω από €100.000, και εργαλεία χρηματοδότησης μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο της ESA, των θερμοκοιτίδων της στην Ευρώπη, του Ελληνικού Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Οι startups που επιλέγονται έχουν επίσης δικαιώματα χρήσης του ESA BIC brand και στέγασης στο Athens innohub.

Το ESA BIC Greece έχει ανακοινώσει Ανοικτή Πρόσκληση Υποβολής Επιχειρηματικών Σχεδίων για την περίοδο 2021-2026, με επόμενη προθεσμία υποβολής και εκκίνησης αξιολογήσεων στις 17 Οκτωβρίου 2022.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα και θα θέλατε να λάβετε περαιτέρω ενημέρωση για αυτό, μπορείτε να κάνετε σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, να παρακολουθήσετε ένα από τα επόμενα Information Sessions 27/07, 24/08, 07/09, και 14/09 ή ένα από τα Masterclasses 21/09 και 05/10. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@esa-bic.gr για να προγραμματίσουμε μια συνάντηση γνωριμίας.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε σε μία από τις επόμενες εκδηλώσεις μας. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πρόγραμμα, είμαστε στην διάθεσή σας.

Μπορείς να λάβεις λίγη έμπνευση από τις startups που έχουν γίνει μέχρι τώρα αποδεκτές στο ESA BIC Greece και τις startups σε όλο το δίκτυο των ESA BICs.